Landskap Italia Ost, Ostens land

Nyheter

- Oppdateringer - Blogg

Her kommer det etterhvert aktuelle temaer, nyheter og kanskje en blogg.

Geiteseter, geite paradis, oseproduksjon, geitost.
Meierinyheter fra Danmark, ysteri nyheter

14/09/2021

Finner udvikler egen model til beregning af kvægbrugets CO2-aftryk

I Finland vil Valio, Atria og Natural Resources Institute Finland udvikle en national model til beregning af mælk og oksekøds CO2 -fodaftryk. Formålet er at opnå en CO2-neutral fødekæde samt give forbrugerne en mærkningsordning.  Les mer i denne linken til MælkeriTidene DK

https://maelkeritidende.dk/nyheder/finner-udvikler-egen-model-til-beregning-af-kvaegbrugets-co2-aftryk


eller her, direkte fra nettsiden til Valio.

https://www.valio.com/news/aiming-for-a-carbon-neutral-food-chain---valio-atria-and-natural-resources-institute-finland-are-creating-a-national-model-to-calculate-the-carbon-footprint-of-milk-and-beef-production/


19/08/2021

Watson-Marlow klar med to nye pumpeserier til mejeribruget

Fra danske MælkeriTidene har vi snappet opp denne nyheten. Teknologi crossover. De som vil lese mer om disse pumpene, kan gjøre det ved å trykke på linken til nyhetsbrevet fra MælkeriTidene DK.

https://maelkeritidende.dk/nyheder/watson-marlow-klar-med-nye-pumpeserier-til-mejeribruget


Teknologi crossover fra andre bransjer til meieri. 

Vårt mål med dette oppslaget, er å få fokus på teknologi bruk. Qdos-pumpene som det her er snakk om, er i utgangspunktet produsert for andre bransjer. Men så er det noen som ser sitt snitt til teknologi crossover, og bruke dette i meieribransjen.


Vi har over en tid nå, etterlyst lokale oppfinnere, Petter Smart’ere og Reodor Felgener, som evner å tenke på kryss og tvers/utenfor boksen for å løse problemer. 

Problemet vi ønsker å løse, er alternativ kjøling til ystekjeler.


Vi følger nå forskjellige spor og har i alle fall noen løsninger klare for de som har kaldtvanns tilgang som en flaskehals.

Ta kontakt med oss ang. dette


__________________________________________

10/08/2021

Arla Finland introduserer ny merking av melk.

Melk fra frittgående kyr. Les mer på Mælkeri Tidene:

https://maelkeritidende.dk/nyheder/arla-finland-introducerer-nyt-maerke-graessende-koeer-aaret-rundt


__________________________________________

09/10/2021

HVILKE UTFORDRINGER KOMMER OSS I MØTE DEN NESTE TIDEN?

(MÆLKERI TIDENE.DK) 

HVILKE UTFORDRINGER KOMMER -

Vår verden er i endring, vår hverdag endrer seg raskere enn hva vi tidligere har opplevd.


I Dansk Mælkeri-tidene leser jeg om Agendaen som diskuteres i Dansk meieribransje. Dette er temaer som vil berøre oss alle, også den norske meieribransjen.


I utgangspunktet ønsker IKKE jeg å ta opp slike overordnede generelle temaer her. 

Her ønskjer jeg prinsipielt å ta opp jordnære temaer knyttet til lokal matproduksjon, gårdsmeierier m.v Men noen av disse temaene/utfordringene har og vil få større betydning i tiden som kommer, også på lokalt plan.


Corona/Korona har tvunget frem nye arbeidsrutiner i alle deler av samfunnet. Det har tvunget frem en nye måter å formidle, selge produkter på, samt en skjerping av div. hygienerutiner. 

Har dette satt spor i meieribransjen og lokalmat produksjonen?

Har det endret noe i din hverdag?  Hva er nytt? Hvordan har dette påvirket adferd og planleggingen hos dere?


Bærekraftig meieriproduksjon gjennom hele livssyklusen til produktet - energisparing - reduksjon av restavfall - Vannressurser - bærekraftig innpakking m.v.

Har dette stått på agendaen tidligere?

Hvordan ser dere på dette elementet? Er bærekraft et tema man jobber aktivt med?

Hva har dere gjort?  Hva er utfordringen?  Kan vi ev. være behjelpelig?


Plantebaserte "meieriprodukter", hva vil det ha å si for tradisjonelle  meieri/landbruksprodukter?

Hva tenker bransjen om dette?

(denne helgen så jeg for første gang plantebasert “rømme” fra en av de større produsentene. Dette skal bli interessant å følge med på i tiden som kommer).

Ostenyheter fra verden, ystenytt, meierinyheter, yste oppdateringer

NYHETER  - OPPSLAG  -  ANNET

Her kommer tekster oppslag m.v.

Hva er miljøvennlig innpakning?

MælkeriTidende DK, rapporterer om Britisk kolonialkjede som prøver melk på flasker......les mer her



Kjøling på setra, hvordan kan det løses?

Vi prøver å finne noen smarte løsninger på dette. Vi er i kontakt med mange kreative mennesker, Reodor Felgen og Petter Smart'ere rundt om i landet. Kjenner du noen.......les mer her



DET ER ET MARKED for norsk hvitmuggost! 


Tines beslutning om å produsere hvitmuggost på Dovre, bekrefter det vi har sagt tidligere. 

Den gode norske melka har bragt frem verdensmestere som Kraftkar m.fl. 

Det er plass til flere i dette selskapet! .......les mer her

Ystebloggen, ostebloggen

BLOGG

Innhold kommer.