Nyheter - Oppdatering - Oppslag - Annet

Hvordan kjøle ned ysteprosessen om det er vannmangel i bekken eller brønnen.

Kjøling til ysteprosessen på setra!   

Nedkjøling av melk og produkter i yste syklusen kan være utfordrende når vannkilden er overflate vann.


Som tidligere nevnt i LokalMatForum, og på andre plattformer, er dette en utfordring flere har på fjellet. 


Vi tar dette på alvor, og ser oss nå om etter noen å samarbeide med.


Vi har tidligere etterlyst lokale oppfinnere/Reodor Felgen'er og Petter Smart'ere rundt i vårt vidstrakte land.


Utfordringen er at disse kreative menneskene ikke står oppført på Gule sider under /SMARTING/, /TENKER UTENFOR BOKSEN/, /OPPFINNSOM/ osv. så hvordan finner man dem da? 

Er nettverk, venner av venner og bekjente eneste vei?  

Det kan se slik ut.

Men alle kjenner noen, som er smarte nok til å løse dette!

Tips mottas med stor takk!


Det er nesten en tilfeldighet når man kommer over slike personer.

Vi prøver å nå ut med etterlysning etter slike folk som tenker litt utenfor boksen. 


I går hadde jeg et møte med en slik person, og jeg fikk anledning til å vise hvordan ystekjeler, ystekar fungerer med kjøling osv. For å oppnå gode produkter, er man avhengig av kjøling på visse nivåer og punkter i ystesyklussen.

Dette kan kreve mye vann om man har vannkjøling, det passer ikke alltid med en sommertørr brønn, eller liten vannstand i elva/bekken på fjellet.


Vi er nå inne på flere spor og det begynner å bli spennende.

Div. bransjer og butikker vil bli kontaktet av meg, for å se om vi klarer å løse denne kjøle utfordringen med enkelhet.

Følg med her på denne nettsiden, så vil det komme oppdateringer.


Har du en ide, et forslag eller tips, må du gjerne kontakte meg direkte:

E-post:  tore@ysteutstyr.no

Telefon: +47 911 46 432

Skype-Telegram-WhatsApp-mesenger/facebook/linkedin